Yhdessä eteenpäin!

Viimeisin matkailuilta järjestettiin 3.2.2020 klo 18.00 kaupungintalon kahviossa ja se oli osa kaupungin osallisuusviikkoa. Tilaisuudessa alusti projektipäällikkö Mari Karjalainen Matkalla kädentaitojen elämykseen -hankkeesta. Mari kertoi mm. kansainväliseen suosioon singahtaneesta Heavy Metal Knitting -tapahtumasta.
https://heavymetalknitting.com/

Kuulimme, mitä vastuullinen matkailu on ja miten tärkeää se on erityisesti tänä päivänä. Mietimme ryhmissä uusia tapahtumia. Esille tuli mm. höyryjunalla Ilomantsista Joensuun kautta Outokumpuun -retki. Neulominen innoitti pohtimaan virkkaamistapahtumaa Kaivokselle, kuten Luolamies-kisaa ja luolakaraokea. Outokummussa on luovaa väkeä.

Kuulimme alustukset luontomatkailun ja luontokohteiden kehittämisestä Kolilla ja Kolin kansallispuistossa, mukana oli Kolin keitaan yrittäjä Joona Sarasalmi ja Kolin Matkailuyhdistyksen toiminnanjohtaja Veli Lyytikäinen. Kolilla matkailu kasvaa, koska luonto kiinnostaa ja yritysten välinen yhteistyö toimii.

Keskustelussa tuli esille, että Erä- ja luontokeskuksen ylläpidon tulisi olla jatkuvaa ja markkinointiin tulisi panostaa. Alue tarvitsee uuden käyttö- ja hoitosuunnitelman, edellinen on vuodelta 1994. Särkiselän leirintäaluetta tulisi kunnostaa alueen palvelukeskukseksi.

Joulunavaus-tapahtuma järjestettiin nopealla aikataululla, uuden tapahtuman suunnittelu haluttiin aloittaa hyvissä ajoin. Oltiin yksimielisiä siitä, että tapahtuma onnistui ja tunnelma oli hyvä. Esille tuli niin paljon ideoita, että on aineksia laajentaa tapahtumaa Kummunkadulle ja Vanhalle kaivokselle.

Illan aikana ehdittiin ideoida tapahtumia myös Erä- ja luontokeskuksen alueelle. Esille nousi esim. hyvinvointiin ja melontaan liittyvät tapahtumat. Pohdittiin, miten ortodoksisuus voisi näkyä tapahtumissa ja matkailussa.