ERÄMAA KÄMMENELLÄ

Erä- ja luontokeskuksen alueeseen kuuluvat Mustan ja Valkeisen virkistyskalastusalue, Lasten kalapaikka, 3, 4 ja 7 km mittaiset luontopolut ja 12-järven melontareitti. Majoitusta tarjoavat Särkiselän leirintäalue ja Kolmikannan leirikeskus. Kaupunki vastaa alueen ylläpidosta ja Outokummun Virkistyskalastajat ry talkootyönä kalastuksesta ja kalastusalueen markkinoinnista.

Mustan ja Valkeisen virkistyskalastusalueella voi kalastaa ja retkeillä ympäri vuoden. Alueella on laavuja, keittokatos ja esteetön Lasten kalapaikka. Kalapaikalla on 300 m leveitä väyliä ja laitureita, laavu, kota ja Karhunpesä-paviljonki. Kalastusta hoitaa ja markkinoi Outokummun Virkistyskalastajat ry.
Lue lisää: Mustan ja Valkeisen kalastusalue. 

12-järven melontareitti on opastettu ja ylityspaikkoja on kunnostettu, osa järvistä vaihtuu salmia ja jokia pitkin. Reitti sopii myös aloittelijoille ja leppoisaan tahtiin sen kiertää 5-6 tunnissa. Matkan varrella on laavuja, virkistyskalastusalue, Lasten kalapaikka ja luontopolkuja.
Lue lisää: Melontakaverit

Särkiselän uimaranta ja Kaunisniemen kahvila.
Särkiselän uimaranta ja Kaunisniemen kahvila.

Särkiselän leirintäalue sijaitsee kolmella niemellä, alueella on vaunu- ja telttapaikkoja kauniissa harjumaisemassa, 10 retkimökkiä, kaksi saunaa, kaksi uimarantaa ja kahvila. Kaupungin ylläpitämä Kolmikannan leirikeskus vastarannalla tarjoaa majoitusta ryhmille ja tiloja tapahtumille.